Pasta czyli makarony

Dobra włoska restauracja – typowe menu

Włoskie restauracje to w kraju najczęsciej spotykany rodzaj restauracji. Kochamy jedzenie włoskie gdyż jest pyszne, pożywne i ceszy oko. Z całą pewnością najczęściej jemy pasty. Mocniej wrażliwi konsumenci kosztują równie pyszne dania obiadowe takie jak canelloni, gnocchi i włoskie zupy minestrone.
Szukając dobrej włoskiej restauracji trzeba przyjrzeć się kilku elementom: czy miejsce stosuje włoskie produkty, czy w menu znajdują się też mniej typowe dania, czy karta win, zawiera klasyczne włoskie wina. Włoska kuchnia to duża wielość smaków i dania z wielu miejsc kraju. Dobra włoska restauracja stworzy naturalnie włoski smak.

Kuchnia włoska jest prosta, ale to wcale nie znaczy, że jest mniej smaczna Z pewnością można stwierdzić, że jest to przepyszna kuchnia europejska .

Aromatyczne wina z Włoch

Żadna knajpka włoska, która ubiega się do bycia eleganckim miejscem na gastronomicznej mapie miasta, nie może zapominać wina. Posiłek bez wyjątku musi zawierać również wino. Kieliszek alkoholu to przy włoskim posiłku norma. bogata karta win w nowej włoskiej restauracji Klasyczne włoskie wina to przede wszystkim montepulciano d’abruzzo z Abruzji, lombardyjskie oltrepo pavese a także cagliari z Sardynii. Restauracja włoska – o ile naprawdę chce być postrzegana jako klasycznie włoska, powinna mieć nie mały wybór win.

Regionalna kuchnia włoska

Chcąc poznać indywidualność włoskiego gotowania bez wahania warto poszukać restauracji, która potrafi przyrządzić nie jedynie placek pizzowy i makarony.
Zobacz film